Praznicul Întâmpinării Domnului la Catedrala din Turda 02.02.2023

La Praznicul Întâmpinării Domnului, joi, 2 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Turda.

Cu acest prilej, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, cunoscută și sub denumirea de „Catedrala Ortodoxă din Turda”, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, care este și parohul Parohiei Turda I, preotul paroh Grigore Marchiș (Parohia Turda III), duhovnicul Mănăstirii Mihai Vodă – arhimandritul Ilie Hanuschi, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Ideal împlinit”, pornind de la dorința Sfântului și Dreptului Simeon de a-L întâlni pe Hristos: „Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor; lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israel” (Luca 2, 29-32). Citeste mai mult...

02

03

04

05