Liturghie arhiereasca la Turda – inceputul postului Craciunului

În Duminica a 25-a după Rusalii (a samarineanului milostiv), 14 noiembrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a liturghisit la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Turda, cunoscută și sub denumirea de Catedrala din Turda.

De la ora 9:30, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate recent la pictura interioară a lăcașului de cult.

În continuare, de la ora 10:00, ierarhul a oficiat Sfântă Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a îndemnat „să-L iubim pe Hristos în ceilalți”.

La momentul rânduit din cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Horațiu Pogăcean, pe seama Parohiei Buru, Protopopiatul Turda. De asemenea, a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletelor Episcopilor Vasile Flueraș și Gurie Georgiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei din Turda, dirijat de diaconul Stelian Marțiș și preoteasa Ioana Marchiș.

RML-90

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a acordat preoților parohi Alexandru Rus ( Parohia Turda I) și Grigore Marchiș (Parohia Turda III) Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, iar binefăcătorilor le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși.

Sursa articol: https://protopopiatulortodoxturda.ro/2021/11/14/duminica-a-25-a-dupa-rusalii-la-catedrala-din-turda/

Multumim domnului Marius Romila pentru furnizarea fotografiilor, inspiratie si ganduri bune!

Vezi mai multe imagini...

RML-115

RML-113

RML-110

RML-101

RML-108

RML-95

RML-100

RML-97