Binecuvântare arhierească pentru credincioșii turdeni

În a doua zi a Sfintelor Paști, luni, 17 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a binecuvântat pe credincioșii din municipiul Turda.
 
Cu acest prilej, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, cunoscută și sub denumirea de „Catedrala Ortodoxă din Turda”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
 
Din sobor au făcut parte: protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, care este și parohul Parohiei Turda I, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Grigore Marchiș (Parohia Turda III), duhovnicul Mănăstirii Mihai Vodă – arhimandritul Ilie Hanuschi și directorul Centrului de Recuperare Psihoneuromotorie pentru copii cu handicap „Sfânta Irina” din Turda – preotul Florian Șimonca.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Episcop-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură pe tema „Rugăciunea si darurile Învierii”.

Citeste articolul pe Mitropolia Clujului