Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Banuiesc ca fiica mea de 12 ani face pacatul onaniei. Ce sa fac? Sa vorbesc cu ea? Sau sa astept sa ma conving? Ea nu stie ca e pacat si nici nu stiu cum sa-i spun. Trece prin diferite schimbari. Astept o indrumare de la dvs.

Raspuns: E nevoie să vorbiți cu ea în așa fel încât să nu se simtă pusă la zid. Înainte de asta rugați pe Dumnezeu să vă dea cuvintele potrivite pentru a ajunge la inima ei. Are multă nevoie de dragostea dumneavoastră, îmbrățișați-o dacă vă îngăduie.
Noua educație pentru „sănătate” îi încurajează pe adolescenți în această direcție sugerându-le că e normal să se masturbeze de la cea mai fragedă vârstă. Această problemă aduce după sine fuga de realitate, teama de a lega o prietenie cu cineva, epuizarea fizică și sufletească. Apoi, mai apare latura duhovnicească, păcatul înalță un zid între noi și Dumnezeu, între noi și aproapele. Toată fapta săvârșită după care nu ne putem ruga, ne vatămă sufletește și trupește.
Găsiți un duhovnic care să stie cum să o facă să-și spovedească greșelile, să facă mișcare cât mai multă, să nu lâncezească. Din păcate accesul copiilor la internet îi subjugă și le răpește bucuria copilăriei.
Găsiți-i cât mai multe activități care să-i ocupe timpul. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu multă răbdare, post și rugăciune veți trece peste această încercare.
Am întâlnit această „deprindere” la copii de 1 an și mai mari care s-au izbăvit de ea.
Dumnezeu să vă ajute!