Intrebare:
Doamne ajută! Datorită unor trăsături fizice și morale (zâmbăreață, pozitivă, frumușică etc) am lipici la oameni foarte mult. Odată cu asta 'dracul curviei' își face simțită prezența prin diferite ispite. Chiar foarte apăsătoare și insistente. Nu m-am folosit de atuurile mele pentru a obține beneficii (poziție mai bună la muncă, lingusala etc) dar simt cum uneori am tendințe de a ispitii, lucrând cu foarte mulți bărbați.
As avea nevoie de niște sfaturi practice pt a lupta cu aceste ispite, ce e de evitat și care e limita între prieteniile dintre femei și bărbați . Precizez ca sunt măritată și am doi copii.
Va mulțumesc Si Dumnezeu să va răsplătească

Raspuns

Doamne ajută!

Toate cele pe care le aveți sunt darul lui Dumnezeu! Gândiți-vă că v-a înzestrat El cu toate și aveți mereu grija de a-I mulțumi. Sf. Ap. Pavel, zice: " Ce ai pe care să nu-l fi primit, iar dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit?"(I Cor. 4,7).
Dacă mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, nu ne mai mândrim la tot pasul cu ce știm sau cum arătăm. Frumusețea trupească poate fi folosită spre lauda Creatorului sau spre a sminti pe alții. Prin smerenie se rezolvă totul.
Comportați-vă firesc, fără subînțelesuri și nu veți păcătui. Nu-i provocați pe ceilalți prin gesturi, priviri sau cuvinte nepotrivite cu iubirea lui Dumnezeu. Spovediți-vă de această neputință și urmați sfatul duhovnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *