Intrebare:

Doamne ajută.
Vă rog foarte mult să mă ajutați cu un răspuns la acest email,că am o neliniște profundă și o tulburare cum niciodată nu am avut.

Ieri am fos la un părinte duhovnic de parohie ( pentru prima oară la el și nu este înaintat în vârstă) să mă spovedesc.După 2 ore de spovedanie(a durat atât nu pentru că eu l-am ținut pe părintele, la ce am avut eu putea să nu dureze mai mult de 30 de minute),am ieșit la ușa bisericii să plecăm și atunci am realizat că nu a facut rugaciunea de dezlegare și l-am întrebat dacă pot primi dezlegarea de păcate cum se face la spovedanie. Și rușinat, mi-a spus că bine am facut că i-am spus și ne-am intors înapoi și mi-a citit acea rugaciune în care a spus că Domnul Iisus Hristos să mă ierte făcând de 3 ori cruce deasupra creștetului meu. Dar nu am auzit de la el formula ,,te iert și te dezleg". Și m-a chemat iarăși peste 10 zile la spovedanie,cu toate că eu nu am cerut acest lucru. Am plecat de acolo,dar starea mea e mai rea sufletește decât era înainte de spovedanie. De ieri nu mă mai pot ruga,când o fac ...o fac foarte greoi și lipsit de orice sentiment de parcă nu sunt la rugăciune, am tulburare și neliniște și gândul meu este doar la această întâmplare. Mă simt foarte rău sufletește. Vă rog ajutați-ma cu un răspuns ce și cum ar trebui să procedez.Oare să fiu nedezlegat de păcatele spovedite și nu mi le-a dezlegat? Ce este de făcut în acest caz? Îmi vine mereu să plâng și simt o apăsare tot mai mare când mă gândesc la această întâmplare. Vă rog ajutați-ma cu un răspuns.

Să mă iertați și binecuvântați.

Raspuns:

Doamne ajută!
Dacă ați făcut o spovedanie sinceră, v-a iertat Domnul. Nu vă mai gândiți că n-ați auzit anumite cuvinte din dezlegarea de la Spovedanie. Lăsați-L pe Dumnezeu să lucreze. De fiecare dată când cineva se hotărăște pentru a trăi viața cu Hristos și întru Hristos, se înmulțesc ispitele de tot felul. Vrăjmașul nostru poate aduce tulburări de tot felul ca să ne convingă să nu-L urmăm pe Stăpânul nostru cel iubitor de oameni.

Să nu vă înspăimântați, vă trece și această încercare! Rămâneți aproape de Dumnezeu rostind rugăciunea inimii. Apoi, când veți putea, Acatistul Sfântului Duh și Paraclisul Maicii Domnului. Părintele v-a chemat așa devreme la următoarea spovedanie tocmai pentru a vă ajuta mai mult în sensul acesta.
Psalmul 3 vă poate ajuta și mai mult m este foarte scurt și vă veți regăsi în cuvintele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *