Intrebare:
Părinte, am 18 ani și chiar dacă sunt prea tânăr pentru ceea ce urmează să vă spun vreau să o fac totul cu îndrumarea preoților și slujitorilor lui Hristos. Învăț la teologie și vreau, dacă mă ajută Bunul Dumnezeu să merg pe calea preoției. Vara aceasta însă am cunoscut o fată și simt că îmi place de ea.

Este credincioasă și ajută mult Biserica, este implicată în activitățile ei. L-am rugat pe Dumnezeu dacă vrea să îmi ajute și ne-am apropiat foarte mult sufletește. Totul o venit de la sine. Problema este alta...are foarte multe traume din trecut, din copilărie, din familie, dezamăgită de foarte mulți etc. Foarte multe probleme care nu le pot face publice. Are încă foarte multe remușcări și frici din trecut. O înțeleg cât de mult o doare. Numai că de o perioadă a devenit foarte rece cu mine. O doare și o afectează iar eu nu știu cum să gestionez lucrurile acestea. Țin atât de mult la ea încât plâng când știu că o doare și nu știu ce să fac sau cum să îi fiu alături, cum să o sprijin. Momentan nu vreau nimic decât o relație curată de prietenie și poate în timp după 20-25 de ani....

Țin să menționez că știe că o plac și ea mă place. Poate mă puteți ajuta

Raspuns

Doamne ajută!

Fiecare se naște cu o anumită predispoziție pe care o moștenește de la părinți, în special de la mamă, la care se adaugă pe parcurs propriile experiențe și trăiri. Pe lângă acestea, anturajul, alegerile pe care le facem și modul în care ne așezăm viața după voia Lui Dumnezeu, formează încetul cu încetul personalitatea noastră lăuntrică și exterioară.

Ieșirea din situațiile neplăcute în care intrăm, cu voia sau fără voia noastră, este posibilă doar cu ajutorul lui Dumnezeu. "Ale Domnului Dumnezeu sunt căile ieșirii din moarte", zicea psalmistul.
Așadar, rugați-vă, participați la Sf slujbe, spovediți-vă și împărtășiți-vă cât mai des la duhovnic. Citiți Acatistul Sfântului Duh cerând ca Domnul să vă lumineze și să vă arate calea Lui.Orice tulburare se poate liniști dacă-L lăsăm pe El la cârma vieții noastre.

În privința pregătirii pentru Preoție, sunt valabile cele de mai sus. Pe lângă acestea, îți recomand să citești scrierile despre Preoție ale Sf. Ioan Gura de Aur și Grigorie Teologul. Există mai multe scrieri contemporane ce prezintă amănunțit pregătirea pentru Preoție.

Să ai în vedere următorul aspect: jertfirea continuă a voinței și timpului tău pentru lucrarea lui Dumnezeu. Ceea ce se vede în exterior este doar o parte din slujirea preotului. Unii reduc Preoția la slujirea din biserică. Preoția trece neapărat prin Golgota și devine tot mai lucrătoare pe măsură ce viază în preot Hristos Domnul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *