Intrebare:
Hristos a Înviat! Cu deosebit respect și umilință, vă rog să ma ajutați să înțeleg.Mantrele pentru sănătate ,vindecare,sunt interzise sau respinse de Biserica ortodoxă? Mulțumesc.
 
Raspuns:

Adevărat a înviat!

Cel ce crede în Hristos Domnul nu are nevoie de altceva sau de altcineva. Dacă omul s-ar fi putut elibera singur din robia păcatului și a morții, Dumnezeu nu s-ar fi întrupat pentru noi și a noastră mântuire.
Mii de ani, oamenii au cautat o soluție și n-au găsit decât surogate ale adevărului. Numai Dumnezeu făcut om de dragul omului poate omorî moartea noastră cu moartea Lui. El este "Calea, Adevărul și Viața "(In. 14,6).

Creștinul ortodox nu folosește mantre pentru că i-ar disprețui pe cei din Asia, ci pentru că el are, în Biserică, prin Sfintele Taine, cea mai mare comoară și cel mai scump leac. De aceea Domnul a zis: "Cine nu mănâncă Trupul Meu și nu bea Sângele Meu, nu are viață în el".

Căutați-vă un duhovnic, dacă nu aveți, puneti-vă sub ascultarea lui Dumnezeu prin el, spovediți-vă și împărtășiți-vă des. Participați la Sf. Slujbe, citiți din Sf. Scriptură regulat și, mai ales, rugați-vă ca să simțiți prezența și lucrarea lui Dumnezeu.

Folosiți-vă de Rugăciunea lui Iisus: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcatoasa!".

Citiți Acatistul Preasfântului Duh pentru luminarea minții, chemați-o și pe Maica Domnului în ajutor, pe Sf. Mc. Aura, pomenită în 30 ianuarie.

Domnul să vă călăuzească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *