Intrebare:
Bună ziua!
Am o întrebare care ma frământă de ceva vreme, și abia astăzi îmi fac curaj sa o adresez cuiva.Sunt studenta în anul 4 la Facultatea de drept din Iași. M-am înscris la aceasta facultate pentru ca era visul mamei mele de a ma vedea ajunsa în domeniul juridic.
Recent, am aflat ca am o restanță și ca nu îmi voi putea lua licența, plus ca am și o taxa neachitata pe care nu am cum sa o plătesc, și sunt în pericol de exmatriculare. Eu din anul 3 și lucrez 8 ore. Simt ca Dumnezeu mi-a dat acum toate necazurile. Am o perioada de când nu ma mai pot bucura de nimic, sunt în permanenta obosita și trista. Nu îmi mai pot găsi fericirea în nimic, plâng zilnic și tot ce as vrea sa fac e sa stau în pat și sa plâng. Nu îmi pot găsi puterea sa duc ceva pana la capăt. Cum as putea sa ma rog, sa pot găsi liniștea sufleteasca? Simt ca nu mai e nimic de aici încolo, ca vad doar negru în fața mea. Am simțit nevoia sa scriu aici despre acest lucru, pentru ca simt ca Dumnezeu ma va scoate din acest impas, însă nu știu cum sa trec peste acest lucru. Este posibil ca Dumnezeu sa ma pedepsească pentru toate acum?
Va mulțumesc!
Raspuns:
Încercările din viața noastră noastră au un rost și ne pot fi de folos dacă le primim duhovnicește. Dacă ne raportăm la ele privind la alții și ne comparăm cu alții, ele devin o povară din ce în ce mai greu de dus.
Am înțeles că nu ți-a fost ușor din această perspectivă, ai avut destule. Toate acestea să te determine a-L chema pe Domnul din adâncul inimii.
Noi vrem ca Dumnezeu să răspundă într-un anume fel și cât mai repede la toate cererile pe care I le adresăm. De multe ori avem impresia că vorbim cu El, dar, în realitate suntem robii propriilor cugete. Se cuvine a cerceta tot ce facem cu rugăciune simțită, cu frângere de inimă.
Ai neapărată nevoie de sfătuire cu duhovnicul tău și împărtășirea cu Sfintele Taine cât mai des. Să nu te tulburi când nu se împlinește voia ta. Spune-I Domnului: Doamne, îngăduie să se întâmple doar ce e de folos sufletului meu!
Să fii nelipsită de la biserică, zilnic să intri, și, dacă nu poți rămâne la slujbă, stai măcar câteva minute să primești putere.
Citește în această perioadă Acatistul Preasfântului Duh timp de 40 de zile și vei dobândi liniștire .