Intrebare:

De un anumit timp am un gand care tot ma macina
Cand eram mai tanar intr o zi ma intrebam ce se intampla daca zici ca te lepezi de credinta, si am zis cu gura cu toata puterea mea singur ca ma lepad sa vad ce se intampla.
Si acuma mi e frica ca prin aceasta fapta proasta sa ma fiu lepadat de Dumnezeu
Este pacat ce am facut ? Trebuie sa il spun la spovedanie sau nu este nimica ?
Si daca inainte am spus pacate mari la spovedanie si pe acesta nu l am spus din nestinta trebuie sa le zic din nou pe celelalte ?
Pentru ca zice Mantuitorul Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Dar eu l am spus singur si nu stiam ce fac. Deci este pacat ? Eu merg in fiecare duminica la biserica si la fiecare sarbatoare si citesc in fiecare zi rugaciunile de dimineata si de seara si unul din acatistele Maicii Domnului.
Multumesc mult
Raspuns:
 Hristos a înviat!

   Cuvintele pe care le rostim au putere și însemnătate mai mare decât le acordăm noi. Tocmai de aceea Mântuitorul a zis: "Vă spun că pentru orice cuvânt deșert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății "(Mt. 12, 36), și : "Din prisosul inimii grăiește gura"(Mt. 12,34). După cum credința vine prin auzire (Rom. 10, 17), tot așa și lepădarea de credință poate veni prin cuvânt.
   Să  spovediți degrabă acest păcat și să vă citească duhovnicul o rugăciune de dezlegare. Păcatele mărturisite o dată nu se mai spun la fiecare spovedanie, Dumnezeu ni le-a iertat dacă ne-am căit și am fost dezlegați de ele. Doar dacă le repetăm, se mărturisesc din nou.
   Domnul să vă înțelepțească și să vă dea putere și trezvie spre a respinge toate cursele celui rău!